Barcelona Cultura

03.09.2014

Nous ponents confirmats

Un dels noms més destacats del programa serà el de Ferdinand Richard, director del Centre National de Développement pour les Musiques Actuelles, que obrirà la segona jornada amb un taller titulat «Vells i nous models de governança de les fàbriques de creació», on es reflexionarà sobre la gestió de les fàbriques de creació i s'avaluaran els nous i vells models tenint en compte els paradigmes més recents de les polítiques culturals.

Factorial tindrà també la participació de Tere Badia, directora d'Hangar, fàbrica de creació de Barcelona especialitzada en arts visuals. Badia dirigirà el taller «Fàbriques, creació i investigació», en què s'analitzaran la dimensió i el paper que adquireix la investigació com a eix vertebrador de les fàbriques de creació.

També disposarem de la presència de Jaap Schoufour, director de la fàbrica de creació BureauBroedplaatsen d'Amsterdam. Schoufour participarà en  la taula de debat titulada «El paper de les fàbriques de creació en l'estratègia cultural de les ciutats», on es debatrà sobre els efectes positius que poden generar les fàbriques de creació en l'àmbit local i els reptes als quals s'enfronten aquest tipus d'iniciatives tal com es visualitza, per exemple, en la recuperació del patrimoni (industrial o no), la transformació de zones urbanes en declivi, la generació de noves activitats econòmiques o la contribució a dinàmiques socials integradores.

Durant les properes setmanes continuarem publicant nous ponents que participaran en Factorial i que conformaran un programa complet amb tres dies d’activitat intensa.

T'esperem a Barcelona per debatre sobre el present i el futur de les fàbriques de creació.