Barcelona Cultura

02.09.2014

Visita a La Central del Circ

La segona jornada de Factorial acabarà amb una visita guiada a la Central del Circ, una de les nou fàbriques que conformen la xarxa de fàbriques de creació impulsada per l'Ajuntament de Barcelona.

La fàbrica, que va ser inaugurada el 2004, està ubicada al parc del Fòrum, districte de Sant Martí, i disposa d'unes instal·lacions de 3.000 m2 destinades a la creació, l'entrenament, l'assaig, la formació, la recerca, la producció i la difusió d'artistes i companyies de circ. La Central del Circ, un dels espais de referència per a la producció circense del país, actua com a plataforma per a artistes i companyies emergents i fomenta, en essència, la professionalització dels artistes així com la interrelació de les disciplines circenses.

Té nombrosos programes de creació a través de residències estables i lloguer de sales d'assaig i fa cada any diverses convocatòries per a la coproducció d'espectacles conjuntament amb altres espais de creació i exhibició escènica. Així mateix, desenvolupa un programa complet d'activitats de formació professional amb nombroses mostres, tallers, cursos, xerrades i exposicions al llarg de l'any.

La visita serà una oportunitat idònia per conèixer un dels centres més emblemàtics del programa de fàbriques de creació de la ciutat i la proposta artística amb què es clourà l'activitat permetrà prendre contacte amb el talent dels artistes residents.