Barcelona Cultura

Ferdinand Richard

Ferdinand Richard (Marsella) és fundador i director de l'AMI de Marsella, una plataforma de desenvolupament cultural local que des de fa 28 anys organitza tallers de formació, estades per a artistes, festivals, disposa d'una incubadora d'empreses culturals i porta a terme una important activitat en el camp de la cooperació internacional (Àfrica, Pròxim Orient, Rússia i Àsia).

És membre de la Friche belle-de-mai de Marsella des dels orígens (1992) i ha estat director associat de l'entitat durant un temps. També ha estat president del Fons Roberto Cimetta per a la mobilitat dels artistes i operadors culturals entre Europa i el món àrab.

Ferdinand Richard està molt implicat en la cultura en l'àmbit europeu. De 1996 a 1999 va ser president del Fòrum Europeu per a les Arts i el Patrimoni (actualment Culture Action Europe), una plataforma de xarxes culturals europees, i de 2001 a 2004 president del Consell d'Orientació del Certificat Europeu en Gestió Cultural, Fondation Marcel Hicter de Brussel·les. Des de fa anys col·labora amb diverses universitats, com les de Lió, Grenoble, Alexandria i Friburg, entre d'altres, i és membre del CA de l’Observatoire des Politiques Culturelles.

09:30 – Tallers

  • T1. Vells i nous models de governança de les fàbriques de creació