Barcelona Cultura

Jaap Schoufour

Jaap Schoufour (Amsterdam, 1961) és director del Bureau Broedplaatsen (BBp) des de 2004, departament de l'Ajuntament de la ciutat que té com a objectiu facilitar la transformació d'espais en fàbriques d'art.

Schoufour es va llicenciar en Ciències de la Comunicació el 1992 i va treballar com a director de projectes a Europa Oriental en activitats relacionades amb la societat civil i finançades amb fons europeus. Entre 1996 i 1997 va treballar per al B&A Groep (l'Haia), designat per diversos ministeris. El 1997 Schoufour es va traslladar a Amsterdam i va començar a treballar per al Departament d'Espais Urbans en la remodelació de les ribes del riu IJ.

BBp inicia les fàbriques d'art, o broedplaatsen, identificant vells espais i emprenent-ne tot seguit el procés de transformació. Les polítiques d'Amsterdam referents a broedplaatsen van néixer el 1999 i, recentment, un nou govern local ha acordat continuar-les assignant-hi un pressupost fins a 2018. Les noves broedplaatsen contribueixen a diverses aspiracions d'Amsterdam com a ciutat creativa: acollir grans talents i empreses de nova creació i catalitzar iniciatives culturals locals als barris.

11:30 – Taula de debat 3

  • El lloc de les fàbriques de creació en l’estratègia cultural de les ciutats